Tilbage til oversigten
5. oktober 2007

Vinduesprojekter

Der er skrevet rapporter, artikler og tykke bøger om, hvordan vinduer bør malebehandles. Som rådgivere, malere og forbrugere har vi alle vores egen opfattelse af, hvad der er rigtigst.

Københavns Malerlaug har undersøgt sagen og vi har iværksat to fuldskala-vinduesprojekter på henholdsvis en fredet ejendom (vores egen) – på Amaliegade 31 – samt en moderne erhvervsejendom beliggende i Herlev, ejet af ejendomsselskabet DATEA, som vi samarbejdede med i projektet.

Princippet for begge projekter var, at vinduerne blev afrenset efter forskellige metoder og derpå malebehandlet med forskellige malematerialer. Hvert efterfølgende år tilså en uvildig rådgiver vinduerne, hvorpå der blev udarbejdet en rapport. Rapporterne – der gennemgik hvert vinduesfelt – er frit tilgængelige. De kan enten rekvireres på tlf. 3315 5505 eller hentes nedenfor som PDF-dokumenter.

Projektet i Herlev blev afsluttet i 2016, mens projektet i Amaliegade blev afsluttet med et seminar i Dansk Arkitektur Center den 24. oktober 2011.

Tilsynsrapporter vedr. ejendommen i Amaliegade:

Tilsynsrapporter vedr. ejendommen i Herlev:

arrow-left