Tilbage til oversigten
19. december 2018

Skriv under på fair betalingsfrister!

Det er tid til nye måder at bedrive lobbyvirksomhed på – der skal mere til end et venligt brev til de politiske ordførere.

SMVdanmark er gået foran og har grebet til en underskriftsindsamling for at skaffe opbakning til at ændre lovgivningen, så betalingsfrister mellem erhvervsdrivende ikke kan strække sig ud over 30 dage. Det sker på baggrund af uhyrlige historier om betalingsfrister på 120 dage og mere, hvilket kan belaste ikke mindst de små og mellemstore virksomheders likviditet. Men vi vil ikke agere bank for store virksomheder, og nu skal der siges fra.

SMVdanmark kalder sin kampagne for FAIR betalingsfrist

Og så kan du altså skrive under!

Klik ind og ”støt kampen” på kampagnehjemmesiden.

Underskrifterne bliver ved kampagnens afslutning afleveret til erhvervsminister Rasmus Jarlov for at synliggøre problemet over for Folketinget og vise opbakningen til fair betalingsvilkår samt stille et lovkrav om en BtB-betalingsfrist på MAX 30 dage. Underskrifterne bliver ikke offentliggjort derudover.

”Problemet med de nuværende undtagelser i loven er, at der er et ulige magtforhold mellem virksomhederne, og det udnytter de store virksomheder over for de mindre leverandører. Så der er reelt ikke tale om en frivillig aftale. De store virksomheder dikterer bare de lange betalingsfrister – og de mindre leverandører kan ofte ikke se andre muligheder end at acceptere dem – hvis de altså ønsker at beholde kunden,” siger Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark, om baggrunden for kampagnen.

Ved en lovændring, så betalingsfrister mellem virksomheder bliver på maksimalt 30 dage, kommer loven til at ligne de regler, der i dag gælder for offentlige kunder.

arrow-left