Tilbage til oversigten
16. maj 2020

KM'ere: Hellere moms end højere fradrag

Mere end halvdelen af de medlemmer af Københavns Malerlaug, der deltog i laugets mini-meningsmåling i uge 20, foretrækker lavere moms fremfor et højere håndværkerfradrag – selv hvis indendørs malearbejde bliver omfattet af fradraget.

– Det er interessant, fordi vi ved, at håndværkerfradraget er populært blandt forbrugerne. Derfor har vi også kæmpet for at fastholde det – og gerne udvide det, kommenterer oldermand i Københavns Malerlaug, Per Vangekjær. – Nu ser vi altså, at der blandt vores medlemmer er stor interesse for begge dele.

I debatten om, hvordan man bedst kommer virksomhederne til hjælp efter coronakrisen, er det både blevet foreslået at sænke moms’en fra 25 til måske 15 procent resten af året og at forhøje håndværkerfradraget fra 12.500 kr. pr. person pr. husstand til måske 50.000 kr. Spørger man malermestrene, så er svaret altså overvejende en momsnedsættelse.

Medlemmerne af KM blev bedt om at returnere en email og skrive Moms eller Fradrag i emnefeltet. 42 medlemmer benyttede muligheden. 19 foretrak højere håndværkerfradrag, resten – 23 – foretrak lavere moms. Rundspørget blev gennemført i uge 20.

arrow-left