Tilbage til oversigten
16. april 2019

Ikke en mand, der sådan render af pladsen

Generalforsamlingen i Københavns Malerlaugs Kunstforening i marts lignede sig selv: Åstedet var Håndværkets Hus på Islands Brygge, stemningen var fornøjelig, middagen i kantinen var forbilledlig, og her udloddedes stribevis af kunstværker indkøbt i året.

Og dog. Noget var ikke helt, som det plejede.

2019 var nemlig John Hinnums 30. generalforsamling som foreningens formand, hvilket han selv markerede ved at byde medlemmerne på et glas cognac/likør og udlodde seks værker af billedkunstneren Gorm Eriksen. Dertil var selveste oldermand mødt op med en hilsen og tre flasker vin fra lauget.

John Hinnum blev første gang valgt til foreningens bestyrelse for 32 år siden.

- I de første år disponerede vi endnu over hele huset i Amaliegade og benyttede den store sal til kunstudstillinger. Det holdt jo så op, men vi har jo løbende fulgt med tiden, fortæller John Hinnum i et tilbageblik på de 30 år.

John Hinnum blev i øvrigt genvalgt som formand for en ny toårig periode.

- Så længe jeg mærker den store opbakning fra medlemmerne og har tiden og energien, så bliver jeg ved, fortsætter John Hinnum, der tilskriver sin egen indbyggede nysgerrighed som den drivkraft, der får ham til at blive ved:

- Man spotter jo noget i avisen, eller hører noget fra naboerne, eller det er noget, vi taler om i bestyrelsen – og så får man lyst til at opleve det med egne øjne.

Billedet: Oldermand Per Vangekjær ønsker John Hinnum - med ryggen til - til lykke med mærkedagen.

arrow-left