Byens Farver

625,00 kr.

Bestil

For at markere sit 375 års jubilæum har københavns malerlaug udsendt et sæt farveprøver til brug som værktøj til et kvalificeret valg af farver til Københavns mange smukke huse

Baggunden for at udgive farverprøverne er, at der blandt arkitekter, husejere, malermestre, bygherrer, og andre projekterende, længe har været et behov for et farveprøvesæt af "Københavns farver", specielt i disse år, hvor der for alvor sker en prioritering af ressourcer og indsats for at renovere hovedstadens facader.

Farverne er udvalgt af Bente Lange, arkitekt m.a.a., der i forbindelse med udarbejdelsen af "Københavns Farver - Tradition og fornyelse" har kortlagt og dokumenteret materialevalg, farvesætning og facadebehandling til hovedstadens facader i 1700 - og 1800-tallet.

Prøverne er håndstrøgne på 2 mm karton og er ordnet således, at det til en given facadekulør er muligt at se virkningen af forskellige træværksfarver. Samlingen omfatter 16 farveopstrøg i dækkende silikatmaling til brug på mineralsk underlag, og 15 prøver udført i oliemaling til træværk og endelig en prøve på den grafitfarve, der bruges til byen jern.

cross