Tilbage til oversigten
11. november 2023

Københavns Malerlaug hylder Københavns Murerlaugs 400 års jubilæum

I en tid hvor traditioner værdsættes og fejres, markerer Københavns Malerlaug, Københavns Murerlaugs imponerende 400-års jubilæum med en unik hyldest. Denne gestus afspejler det dybe fællesskab og den gensidige respekt mellem disse historiske laug.

For at fejre denne særlige milepæl, besøgte Københavns Malerlaug, Københavns Murerlaugs kontorer på Sankt Annæ Plads. Her overrakte Københavns Malerlaug en gave, skabt ikke kun med dygtighed, men også med en dyb forståelse for murerfagets kunst.

Denne gave er et kunstværk i sig selv: En 200 kilo tung mur, fremstillet med præcision og omhu af Murerfirmaet R. N. Dette stykke håndværk, bestående af glatte maskinsten forstærket med jern og netpuds, er en fysisk manifestation af laugets dygtighed og historie.

Det unikke ved denne mur ligger i dens finish. Overfladen er omhyggeligt belagt med to lag af 23,75 karat bladguld, efterfulgt af en beskyttende lak. Dette gyldne lag giver muren en ekstraordinær glans, og symboliserende laugets glansfulde historie.

Laugenes signeter/logoer samt en lykønskningstekst blev omhyggeligt overført til muren ved hjælp af skabeloner. Dette arbejde krævede en håndfuld tålmodighed og finesse, idet hver detalje blev duppet på i tynde lag. For at fuldende mesterværket, blev både signeter/logoer og tekst nøje malet efter med en 3 millimeter pensel.

Dette præcise og detaljerede malerarbejde blev udført af Christian Wichmann fra Gentoftemaleren I/S, der demonstrerede en imponerende forståelse for sit fag.

Ved denne gestus ønsker Københavns Malerlaug at hylde Københavns Murerlaug og dets betydelige bidrag til byggeri og håndværk gennem århundreder. Vi ønsker Københavns Murerlaug et hjerteligt tillykke med deres 400-års jubilæum og ser frem til mange flere år med samarbejde og fejring af håndværkets ædle kunst.

arrow-left